Търсене

🐕 ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕТИРИ КРАКА 🐐

Гр. Велико Търново, с. Хотница. Тел: 0895/254484

Нетърпеливи да посрещат! 😊

Линия единична

Линия единична

 Тепърва почнали задачите за деня и още неуспели да изметем дворчето, Приятелите вече са в готовност за гости – любимата им част от програмата. Особено когато видят и деца.  Малкият Ники остана очарован от новите си другари, които както винаги смело и дори леко плашещо в началото се втурнаха да посрещат. А нас освен положителните емоции ни трогна и жестът на детето, което видяло, че родителите му оставят нещо за животните и то решава, че иска да помогне. На тръгване подава на Вера и Виктор една шепа монети – „Това е за козичките и кучетата!“ Още една шепа – „А това е за магаренцата и кончетата!

Моментите, които не попадат в кадър, но остават като скъпоценни топли спомени.. 

На добър час, приятелче! 🍀

Линия единична

Линия единична

 Понякога се срещаме и с такива приятели, които се смятат за „вреден дивеч“, а всъщност са просто животинки. Ударено от кола чакалче, лежащо на шосето, забелязано от състрадателна душа и докарано при нас от.. ловец. Прегледът от ветеринарно лице за щастие показа липса на счупвания и измествания, само шок от сблъсъка и контакта с хора, който не е за подценяване. 

След три дена, достатъчни да се хидратира, подсили и обезпаразити, но непозволяващи свикване с човешкото присъствие, животинката пое по пътя си в гората.
Късмет и на добър час, приятелче! 

линия нула

 

Среши магаренце! ✂

Линия единична

Линия единична

Три магаренца в заслужена пенсия, в дома за щастливи животни.  

Разбира се, освен да им се осигурява редовно храна с Ваша подкрепа, нужно е и раздвижване, грижи за копита, сресване. Днес календарът напомня, че сме на фризьор. Мирко, Катя и Борко се редуват да бъдат освежени – кой търпелив, кой не. Когато ни посещавате, Вие също може да се погрижите за външния вид на тези дългоухи Приятели и да им доставите удоволствие!
Continue reading „Среши магаренце! ✂“

Споделено от Русе. ✍️

Линия единична

Нашето неделно приключение започна късно сутрин. Събудихме се развълнувани, с усмивки на лицата, закусихме и без да губим повече време се отправихме към зеленчуковата търговия за моркови и просо. Предстоеше ни да посетим „Приятели на четири крака“ – първата в България ферма-убежище за селскостопански и други спасени и рехабилитирани животни. Пътят от Русе до с. Хотница ни се стори дълъг, защото очаквахме с нетърпение да се запознаем с Бременските музиканти. Навигацията леко ни обърка, но за наше огромно изумление за правилната посока ни упътиха група англичани, които се наслаждаваха на студена лимонада в центъра на селото и се бореха със следобедната жега. 

Continue reading „Споделено от Русе. ✍️“

Райко. Един от Приятелите. 🐏

Линия единична

Линия единична

Райко – eдин от Приятелите в дома за щастливи животни.  Юли месец преди две години бе агънце с мускулна дистрофия, пълзящо на предните си колена, сега e един от първите посрещащи и активно комуникиращи с приятели на животните. Райко си има приятелка, очарована от историята му, която се грижи за месечната му прехрана. От Вера и Виктор зависи да осигуряват останалото за него, но и за всички други животни под тяхна закрила. 

Можете и Вие да станете покровител на фермата-приют, да подкрепите обитателите на „Приятели на четири крака“ с еднократно, месечно, дистанционно, на място, финансово или във вид на храна дарение.

Continue reading „Райко. Един от Приятелите. 🐏“

Покровители на проекта. 💌

Практичната  платформа Patreon позволява на хората да станат така наречените „покровители“ на някоя интересна кауза, вдъхновяващ проект, идея предстояща да бъде осъществена и така всеки месец да отделят известна сума по своя преценка за развитието на харесаното от тях.

 „Члeнcтвoтo в Раtrеоn пoзвoлявa нa фeнoвeтe дa cтaнaт пoддpъжници нa любимитe cи твopци ĸaтo диpeĸтнo пpeдocтaвят финaнcиpaнe c минимaлнa cтoйнocт 1 дoлap.

🔷🔹 Patreon: https://www.patreon.com/fourleggedfriends/overview🔹🔷

Continue reading „Покровители на проекта. 💌“

Мама Нинджа разказва. 📖

Небезизвестната из блогърските среди и сред българските майки „Мама Нинджа“ ни беше на гости с близките си и остави сърцето си при нас.  

Wooden Picture Frame: https://www.tuxpi.com/photo-effects/wooden-picture-frame

– „Беше цяло приключение да открием фермата-приют в с. Хотница. Както винаги малко се изгубихме и за наше огромно изумление за правилната посока ни упъти една англичанка, която се разхождаше по черния селски път сякаш довяна от вятъра като Мери Попинз – елегантна, дългокрака, с чадър и хрътка, готова за небрежна обиколка из Хайд Парк. 🌂 Спряхме до нея и я попитахме за фермата, макар че се съмнявахме да знае къде е, предвид факта, че дори не е местна.
Continue reading „Мама Нинджа разказва. 📖“

Мирко обича. ❤️

Име: Мирко. Възраст: 30+ г. Статус: джобно другарче. Наличност: не всички зъбки, но сърцето и главата са точно където се полага. Посетете ни и дайте на старичкия плюшко малко от своята обич. 😊Линия единична

Линия единична

Споделено от Калина. 💬

Днес случайно открихме фермата-приют „Приятели на четири крака“.
Развълнувана съм и искам да ви разкажа за срещата ни с тях. 😌

Линия единична

Wooden Picture Frame: https://www.tuxpi.com/photo-effects/wooden-picture-frame

Continue reading „Споделено от Калина. 💬“

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑